top of page

" Το σύμπαν χορεύει μέσα μας ...
& εμείς χορεύουμε

με όλα τα όντα του σύμπαντος "

Rossella Rubini

Χοροθεραπευτρια
Dance de letre horizontal white.png
ROSSELLA RUBINI

Για μενα

Ros1.jpg

Rossella Rubini

Ολιστική θεραπεύτρια και χορεύτρια. Ξεκίνησα το πνευματικό μου ταξίδι το 2008, πειραματιζόμενη με διάφορες ολιστικές θεραπείες και μεθοδολογίες με γνώμονα την επιθυμία να βελτιωθώ και να απαλλαγώ από τα συναισθηματικά μπλοκαρίσματα και τα προγράμματα που εμπόδιζαν την εξέλιξή μου. Ξεκίνησα με μια πρώτη εμπειρία ως θεραπεύτρια του Ρέικι, συνέχισα την εμβάθυνσή μου στην πρακτική πολλών άλλων ολιστικών τεχνικών, συμπεριλαμβανομένου του Theta Healing και ολοκλήρωσα με την πιστοποίηση για το βασικό επίπεδο DNA, το προχωρημένο Dna και το Manifesting and Abundance. Η πρακτική αυτών των θεραπειών ωρίμασε μέσα μου την επίγνωση ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να είναι θεραπευτής του εαυτού του, αν αναγνωρίσει και εφαρμόσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυνατότητές του και την άμεση πρόσβασή του στη θεϊκή πηγή της δημιουργίας.

Η επιλογή των διαμεσολαβητικών εργαλείων που μας καθοδηγούν προς την αυτοθεραπεία είναι ποικίλη και διαφοροποιημένη, αλλά το σημαντικό είναι να αναγνωρίσουμε ότι ακόμα και αν επιλέξουμε έναν θεραπευτή, έναν δάσκαλο ή οποιαδήποτε ολιστική μεθοδολογία που μπορεί να μας καθοδηγήσει και να μας συνοδεύσει στο ταξίδι μας, ο μόνος αληθινός θεραπευτής είναι η ίδια μας η ύπαρξη, η εσωτερική μας δύναμη και θέληση να αλλάζουμε και να βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα, φροντίζοντας πλήρως τον εαυτό μας, αγαπώντας τον εαυτό μας.

Συνειδητοποιώντας αυτό, επέλεξα να συνεχίσω την πορεία μου ακολουθώντας την ψυχή μου και το πάθος μου: τον χορό. Εκτός από έναν κοινό χορό, αναζήτησα έναν παγκόσμιο χορό, μια καθαρή έκφραση της γλώσσας της ψυχής μέσα από το σώμα, σε σύνδεση με τη φύση και όλα τα όντα: τον χορό Isness.

Μετά από τρία χρόνια μελέτης και εξάσκησης , άρχισα να προσφέρω τα πρώτα μου διαδικτυακά εργαστήρια και σεμινάρια από την άνοιξη του 2020, επεκτείνοντας τις διδασκαλίες μου και στην περιοχή των Χανίων στην Κρήτη όπου ζω και στη Νότια Ιταλία.

Οπαδός της μεθόδου διδασκαλίας της Fabienne Courmont, οργανώνω μαθήματα χορού ανοιχτά σε όλους (με και χωρίς χορευτική εμπειρία), ενήλικες και παιδιά . Συνοδεύω ψυχές που έχουν επιλέξει να εξελιχθούν και να απαλλαγούν από συναισθηματικά μπλοκαρίσματα ακολουθώντας μια ενδοσκοπική πορεία διασυνδεδεμένη με την ελεύθερη έκφραση του σώματός τους μέσα από την κίνηση και τον ήχο.

Ξεκινώντας από τη σύνδεση με τη φύση και την ένωση του σώματος-νου και του πνεύματος, ο χορός Isness είναι μια τέχνη ζωής που μας οδηγεί να βρούμε την ψυχοφυσική μας ευεξία σε αρμονία με το σύμπαν.

Από το 2019 είμαι μέλος της ομάδας χορού "Les Pleiades" που ίδρυσε η Fabienne Courmont , με την οποία συμμετείχα σε διάφορες παραστάσεις και έργα. Συνεργάζομαι με τη βασική ομάδα της ακαδημίας χορού Isness ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων με στόχο τη διεθνή διάδοση αυτής της μεθόδου χορού.  

Εκτός από τις επαγγελματικές μου δεξιότητες ως χορεύτρια, θεραπεύτρια, μάνατζερ, είμαι αφοσιωμένη στην ανάπτυξη ενός εναλλακτικού εκπαιδευτικού συστήματος για παιδιά. Παρακολούθησα ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο βασισμένο στη μέθοδο Μοντεσσόρι που διοργάνωσε η ειδικός σε θέματα swish Michaela Weber ( Enfants de la terre ) και πήρα την πιστοποίηση ως E-move practitioner από την Isness dance academy.

Το όνειρό μου είναι να καθοδηγήσω τα παιδιά να διατηρήσουν ζωντανή την αγνή τους σύνδεση με την θεϊκη πηγή και τη φύση και να τα υποστηρίξω στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Αν έπιθυμείτε να επανενωθείτε με τήν θεία ύπαρξή σας

& να μεταμορφωθείτε από κάμπια σε πεαλούδα,

ήρθε η ώρα να χορέψετε με τον Κόσμο !

Ανακαλύψτε
τα μαθήματά μου
on line και ζωντανά
για ενήλικες και παιδιά

Isness Dance - Danse de l' Être ® 

Τι είναι ο Χορός της ύπαρξης

Το Isness dance- Dance de l'Être ® (Χορός της ύπαρξης) ιδρύθηκε και διαδίδεται από το 2004 από τη Fabienne Courmont, μια διεθνή χορεύτρια, θεραπεύτρια, ερευνήτρια και συγγραφέα, η οποία μετά από 30 χρόνια εμπειρίας και έρευνας σε όλο τον κόσμο, έχει καθιερώσει μια μέθοδο χορού, μια σύνθεση διαφορετικών πολιτισμών και αρχαίων παραδόσεων όπως ο Ταοϊσμός, το Σίντο, το Do-in, το Buto, το No theater της Ιαπωνίας, η ινδική φιλοσοφία, ο ιερός χορός και η ολοκληρωμένη γιόγκα, ο σαμανισμός και ο χορός των 5 στοιχείων, ο χορός darvish.

Η φιλοσοφική αρχή του χορού Isness βασίζεται στους οικουμενικούς νόμους των αρχαίων παραδόσεων.

Είναι το αποτέλεσμα του μυητικού ταξιδιού που ακολούθησε η Fabienne Courmont, βιώνοντας διαφορετικούς πολιτισμούς και συνδεόμενη με το πνεύμα της φύσης. Η θεραπευτική διαδικασία που πυροδοτείται στην πρακτική του χορού Isness δεν πρέπει να θεωρηθεί θεραπευτική, με την έννοια της "θεραπείας από ασθένειες", αλλά είναι μάλλον ένα μέσο για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να εναρμονίσουμε την εσωτερική μας ισορροπία.

Πρόκειται για μια Τέχνη Ζωής με πλήρη ψυχοσωματική ευεξία! Η προτροπή "Γνώρισε τον εαυτό σου" (στα αρχαία ελληνικά γνῶθι σαυτόν, γνῶθι σαυτόν), που αναγράφεται στο αέτωμα του ναού του Απόλλωνα στους Δελφούς, είναι η λέξη-κλειδί που αποκαλύπτει το θεμελιώδες μυστικό για να ζούμε σε αρμονία με τον εαυτό μας και το σύμπαν.

 

DANSE DE L'ETRE
DSC_1437a_edited.jpg
Dance de letre horizontal white.png

Ξεκινώντας από αυτή την αρχέγονη φιλοσοφική αντίληψη, η Fabienne Courmont καθιέρωσε τις επτά βασικές αρχές του "Danse de l'Être"- Χορός της ύπαρξης:

1. Ο χορός της ενέργειας: η ενέργεια της ζωής είναι παρούσα σε όλα και παντού,

2. Τα πάντα ξεκινούν από το κέντρο, από το σημείο μηδέν που ονομάζεται "Hara" στην ιαπωνική παράδοση: το ζωτικό κέντρο του ανθρώπου, ένα σημείο ισορροπίας και ρίζας στη Γη,

 3. Η κίνηση είναι κυκλική: κάθε κίνηση έχει μια αρχή, μια εξέλιξη και ένα τέλος,

4. Η αρμονία προκύπτει από την ισορροπία των δυνάμεων Γιν-Γιανγκ: σύμφωνα με τον Ταοϊσμό, η κίνηση προκύπτει από τη ροή και την παλινδρόμηση αυτών των δύο ανταγωνιστικών δυνάμεων,

5. Η φύση είναι η πηγή έμπνευσής μας: η παρατήρηση των μορφών και των κινήσεων της φύσης είναι απαραίτητη για να ανακαλύψουμε εκ νέου τη φυσική κίνηση,

6. Τα πάντα είναι αλληλένδετα: η ενέργεια μας συνδέει με όλα τα ζωντανά, το σώμα μας χορεύει το σύμπαν και το σύμπαν χορεύει μέσα μας,

7. Ένωση μεταξύ σώματος-ψυχής-νους: η κίνηση του σώματος προκύπτει από τη σύνδεση μεταξύ της Χάρα, της καρδιάς και της συνείδησης. 

Αναφορά στις διεθνείς μεθόδους που εφαρμόζονται:

- Ενεργειακή αφύπνιση με Shinto & Do-in,

- Διαλογισμός & κύκλος διαμοιρασμού,

- Μπούτο του φωτός ,

- Θέατρο Nô-,

- Οι σαμανικοί χοροί των 5 στοιχείων: Γη, Νερό, Φωτιά, Αέρας και Αιθέρας,

- Ο ελεύθερος χορός της Isadora Duncan,

- Τρανς Χορός ,

- Οι χοροί των τσάκρας που σχετίζονται με τα χρώματα, τους ήχους και τις δονήσεις της δημιουργίας ,

- Ο χορός των mudras και της ιερής γεωμετρίας ,

- Ιεροί χοροί : χορός Kundalini, σουφη , τελετουργίες & τελετές ,

- Η χοροθεραπεία των 5 Α: καλωσόρισμα, αποδοχή, αλχημισμός , αγάπη και πραξη,

- Η αφύπνιση του ιερού θηλυκού και αρσενικού, 

- Η ανακάλυψη των εσωτερικών αρχετύπων των Θεών/Θεών.

IMG_2305_edited.jpg

 Χορεύοντας με την ψυχή και για την ψυχή

σε αρμονια με το Σύμπαν

είναι μια αληθινή πράξη αγάπης που προσφέρουμε

στον εαυτό μας και σε ολόκληρο το σύμπαν

TESTIMONIAL

Μαρτυρίες

Ελένη Παπαδοπούλου

Σε ευχαριστούμε για το όμορφο ταξίδι που μας πήγες σε αυτή την ενότητα των Θεών... 

Χειρίστηκες τα θέματα με απόλυτη επάρκεια  και εξαιρετική μαεστρία και μας δημιούργησες ξεχωριστούς κόσμους μέσα από τους οποίους καλλιεργήσαμε την ειλικρινή αντιμετώπιση του εαυτού μας, αποκτήσαμε αυτογνωσία, κατανόηση των προβλημάτων μας, και επιθυμία επίλυσής τους, όσο ήταν δυνατόν. 

Μας  οδήγησες   στους στόχους που είχες θέσει με σύνεση, ανεκτικότητα και κυρίως -κάτι πραγματικά πολύτιμο για τον κάθε δάσκαλο- διατήρησες την απόλυτα ουδέτερη στάση εκ μέρους σου, δεν επέβαλες ίχνη από τις δικές σου πεποιθήσεις και τελικά μας  χάρισες πλήρη ελευθερία στις κινήσεις μας, ώστε να αναπτύξουμε τη σκέψη μας,  να βρούμε τις λύσεις και να χαράξουμε  τους δρόμους μας με βάση τη δική μας  προσωπικότητα.

 Αυτός ήταν και ο λόγος που η κάθε μια από μας παρουσίαζε τη δική της τελείως αναλυτική τοποθέτηση..

Ροσέλα, είσαι η άριστη δασκάλα, η προικισμένη με πολλές αρετές, αγάπη για αυτό που κάνεις, απέραντη καλοσύνη, υπομονή, ευρύτητα αντίληψης και υπομονή… Συγχαρητήρια… από τη μαθήτριά σου, αλλά και από τη δασκάλα -υπηρέτησα με πολλή αγάπη και με πολλές επιτυχίες το επάγγελμά μου 35 χρόνια-  που είναι σε θέση να ανιχνεύει τις ιδιαίτερες αρετές της δασκαλικής τέχνης…  Και εσύ έχεις πολλές…Σε ευχαριστούμε για όσα μας πρόσφερες…

Βάσω Παλμούτσου

"Είναι εξαιρετική! Με τις γνώσεις της μας προσφέρει απλόχερα τα κλειδιά για να εξελιχθούμε.

Προσωποποιεί την αγάπη, την καλοσύνη και τη γενναιοδωρία".

Δέσποινα Βασιλάκη

"Η υπέροχη Rossella, είναι μια Θεά στη Γη!!! Μας δίνει έμπνευση, δύναμη, αγάπη.

Μας οδηγεί σε μια βαθιά γνώση του εαυτού μας, μας δίνει αυτοπεποίθηση και σοφία!

Μοιραστήκαμε απίστευτες συναισθηματικές στιγμές αλήθειας, αγάπης, έκπληξης και ενότητας!

Δεν αρκεί να την ευχαριστήσουμε... Ανυπομονώ για την επόμενη!".

Ντόινα Ολάρου

'' Είσαι καταπληκτική σε αυτό που κάνεις και σ' ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την όμορφη εμπειρία

που είχα μαζί σου! Συγχαρητήρια Rosela!! ''

Κλαίρη Προκοπίου

CONTACT

'' Αγαπητή Rosella, ήταν μια υπέροχη εμπειρία τα εργαστήριά σου στη φύση! Σε ευχαριστώ!

Συγχαρητήρια για τα μαθήματά σου. Εύχομαι ο νέος κύκλος να φέρει όμορφες στιγμές σύνδεσης και έκφρασης σε σένα και σε όλους όσους γνωρίζουν την όμορφη δουλειά σου ''

Επικοινωνήστε

info.danceholidays@gmail.com

Tel: +30 6906642263 viber

+39 3713515713 whatsapp

 

Thanks for submitting!

© 2022 by Rossella Rubini

bottom of page